ג'ון קורין. דיוקן של השחקנית ג'ניפר לורנס

השבוע בעולם האמנות/ דבי לוזיה 16/8/17

זמן קריאה : 2:46 דקות
השבוע בעולם האמנות/ דבי לוזיה 16/8/17
 
השפעת הטכנולוגיה על עולם האמנות ופריצת גבולות חדשים, ובמקביל תנועה נגדית של חזרה לטבע.
איחוד היסטורי

בזכות פלאי הטכנולוגיה,התאחדו השבוע חמשת ציורי החמניות של ון גוך, המפוזרים על פני שלוש יבשות. האיחוד היה וירטואלי כמובן, כי ציורים אלה הן בין יצירות המופת שלא משנעים לשום מקום. הדבר התאפשר בזכות טכנולוגיות של צילום 360 מעלות וסטרימינג ששודר לייב בפייסבוק סימולטנית מחמשת המוזיאונים בהם הציורים מוצגים: בפילדלפיה, טוקיו, מינכן, לונדון ואמסטרדם. ציורי החמניות נעשו לכבוד ביקור של גוגן בביתו שבארל ב- 1888. יש ציור נוסף של חמניות שנמצא בבעלות פרטית.
האירוע ההיסטורי התרחש ביום שני 14.8, אז התחיל שידור ישיר בעמוד הפייסבוק של הנשיונל גלרי בלונדון, וכל רבע שעה השידור עבר לדף של המוזיאון הבא. בכל מוזיאון עמד אוצר לצד הציור שברשותו ושוחח עליו. במקביל, אפשר היה לראות הדמייה וירטואלית של 360 מעלות של חמשת הציורים, כאילו הם תלויים יחד באולם אחד, דבר שלא קרה מעולם (ב- 2014 הוצג ציור החמניות מאמסטרדם לצד ״אחיו״ בנשיונל גלרי). 
זו הפעם הראשונה שנעשה שימוש בטכנולוגיית הלייב סטרימינג בצורה כזאת. אין לי ספק שעוד נראה שימושים אמנותיים חדשים במסגרת אפשרויות השידור החי בפייסבוק. חפשו את ההאשטג #sunflowerslive 
ואן גוך
אמנות ואופנה

עולמות אלה תמיד השיקו זה לזה והשבוע ביתר שאת כאשר נודע שעל שער הגיליון ה- 125 של מגזין ווג, שיצא בחודש הבא, יתנוסס דיוקן מהמם של השחקנית ג׳ניפר לורנס שבניגוד לצפוי אינו מצולם אלא מצוייר על ידי ג׳ון קורין, שהתפרסם בזכות הפורטרטים האירוטיים שלו. זהו אחד מתוך ארבעה שערים, כולם של לורנס. שלושת השערים האחרים צולמו בידי צלמים גדולים. ווג הכינו וידאו על תהליך העבודה והצליחו במשך 7 דקות לא להסגיר דבר מהצילומים של אני ליבוביץ׳, ברוס וובר ואינז וווינוד. זה לא השער האמנותי הראשון של ווג. אפילו סלבדור דאלי יצר שער עבור המגזין ב- 1944. ובכל זאת, דווקא בעידן הטכנלוגי, ההחלטה לבחור בצייר לצייר את שער המגזין משמחת, וקורין הוא האמן המושלם לכך. 
ג'ון קורין. דיוקן של השחקנית ג'ניפר לורנס דב לוזיה 2
הכי טבעי שיש

דווקא במוזיאון ויקטוריה ואלברט הוא נהיה רעב, וכך אמא מניקה נאלצה לחלוץ שד (לא בפרהסיה) ולהניק בחצר המוזיאון. שומר ניגש אליה וביקש ממנה לחדול והיא בתגובה שלפה את הטלפון שלה והעלתה בטוויטר סידרת צילומים של יצירות אמנות מתוך המוזיאון, בהן אימהות חולצות שד וחושפות, שומו שמיים, אפילו פטמה. היא נזעקה מכך שרק שדיים מאבן מתקבלות במוזיאון. המוזיאון, בתגובה, פרסם התנצלות ואף הצהיר שנשים מוזמנות להניק בכל מקום. 
הנקה במוזיאון דבי לוזיה


דבי לוזיה, דור שני בגלריה שטרן, היא גם חוקרת תרבות ומחברת הספר "מדוע הפסיקה המונה ליזה לחייך", המנתח את עולם האמנות העכשווי.
טקסט זה לקוח מתוך מדור שבועי שנשלח במייל בכל יום שישי לאלפי מנויים.
להצטרפות לרשימת הדיוור לחץ כאן.
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור