לימודי פיסול

המסלול לפיסול הוא הותיק ביותר בבית ספר בסיס. המסלול הוקם ונוהל ע"י דוד זונדלוביץ', מייסד בית הספר משנת 1993 עד לשנת 2014, וכעת מנוהל ע"י פרופסור יעקב דורצ'ין – חתן פרס ישראל לאמנות

פלסטית.


קרא עוד
6

הרבה ממדים, בסיס אחד

  • המסלול מנוהל ע"י הפסל פרופ' יעקב דורצ'ין, חתן פרס ישראל לאמנות פלסטית.
  • סגל מורים המורכב מאמנים בכירים ומרצים בעלי גישות מגוונות ומשלימות להוראת פיסול.
  • ההוראה במסלול מקדמת התייחסות מקצועית לפיסול על בסיס יסודות כגון הבנת חלל, חקר חומרים, מיומנויות בתהליכים, ידע רחב בתולדות האמנות ותהליכי ביקורת.
  • במסלול נלמדים קורסי יסוד בפיסול במקביל אצל מספר מורים בעלי גישות שונות, המציגות לתלמיד כבר בתחילת לימודיו מניפת אפשרויות מגוונת ועשירה, המעודדת את התלמיד לבחון ולבחור את דרכו האישית.
  • מסלול הפיסול כולל קורסים מתחומי אמנות שונים המסייעים לתלמיד לפתח חשיבה גמישה ומורכבת ולהתמצא בעולם של יצירות רב תחומיות.
  • המסלול יארח אמנים מקומיים ובינלאומיים שיקיימו סדנאות פיסול וכיתות אמן לתלמידים.
  • לרשות תלמידי הפיסול עומדות סדנאות עבודה חדישות ומשוכללות המצוידות במיטב המכשור וכלי העבודה. סדנאות העבודה עומדות לרשות התלמידים גם מעבר לשעות הלימוד.
  • לימודי מסלול הפיסול מתקיימים בבניין חדש שנבנה כמרכז אמנות ומתקיימת בו פעילות תרבותית פעילה ותוססת הנגישה לתלמידים.
קרא עוד

מסלול פיסול שנה א'

יסודות הפיסול
הקניית שלבי עבודה בתהליך יצירת הפסל, היכרות ראשונית עם מסורת הפיסול, התבוננות והפשטת הצורה, כולל יסודות של מבנה גוף האדם, ראש אדם, יחסים ועוד. יצירת פסל, על כל שלביו; החל מסקיצות, דרך דגמים, בחירת החומר המתאים וביצוע הפסל.
יסודות הפיסול
תרגילי למידה וחקירת תהליכים ונושאים פיסוליים במגוון אפשרויות ביצוע, בחומרים שונים וצורות הנובעות מקשר בין נרטיב צורה סגנונות אמנות תרבות וחומר. כמו: מגזרות נייר ופלדה, יציקות פיברגלס, הגדלת פרגמנטים, פופ אפ, מחברים סוראליסטים, תפירה,יצירת אובייקטים בקנה מידה שונים. כמו כן, הכרת עולם הפיסול העכשווי וסיורים במפעלים שונים.
טכנולוגיות פיסול
סדנאות עבודה עם מורים מקצועיים לכל אחת מהטכנולוגיות הבאות: אבן, ברזל, עץ, קרמיקה, חומרים חדשים ופיסול גיאומטרי.
יסודות הציור
מבוא לציור. חשיפה לגישות תיאורטיות מגוונות לתורת הצבע ולהדגמת התיאוריות הלכה למעשה, לימוד ופיתוח יכולת הציור בצבעי שמן, וטיפוח הדמיון והיצירתיות של הסטודנט. ההבעה הרגשית של הצבע, החוקים הפיסיקאליים של התפיסה החזותית, ההתאמה בין צורה לצבע ומבנה טונלי של הציור.
רישום / קליגרפיה
פיתוח יכולת הרישום והציור באמצעות התייחסות למיקום ולמרחב, לקו ולכתם, לצורה ולצבע, למקצב ולתנועה, לתחושה ולהבנת הקומפוזיציה. חיבור והטמעה של יסודות הרישום והציור.
קומפוזיציה
קומפוזיציה (מיחבר) היא היחסים בין האובייקטים השונים לבין עצמם ובינם לבין המסגרת או המרחב בו הם נמצאים ומהווה כלי משמעותי להעברת רעיון, תחושה או מסר. הקניית הבנה והכרות מעשית עם הכלים הדו מימדים של האמנות החזותית: קו, כתם וחלל, וליישם את תהליך המעבר מדו מימד לתלת מימד.
תוכנית רב תחומית
השלד הרעיוני הבסיסי של הקורס נשען על ספרו של הסופר איטאלו קאלווינו: Six Memos for the Next Millennium. במבט הנמתח מאופק לאופק, קלווינו מתאר בספרו- בלשון הנתמכת במיתוסים, בקטעי ספרות, שירה והגות- חמישה ערכים המייחדים את הספרות. הערכים שקאלווינו דן בהם קשורים באפשרויות האקספרסיביות, הקוגניטיביות והדמיוניות האצורות בספרות. במהלך הקורס נבחן כיצד כל אחד מהערכים מקבל ביטוי ביצירות אמנות מודרניות בדיסציפלינות השונות ובמפגש שביניהן. הערכים השונים ישמשו פריזמות דרכן ייחשף ריבוי פניו של היחס אמנות-עולם.
שירה
שירה– מאיר ויזלטיר
מוסיקה
הסאונד והטיפול בו תופס מקום מרכזי באמנויות הפלסטיות, במדיות הדיגיטליות, בקולנוע, טלוויזיה ותאטרון. עולם הסאונד פתוח לכל מי שבידו מכשיר הקלטה, טלפון סלולרי או מחשב. בקורס מתייחסים לסאונד כאל חומר פיסולי. לומדים להקליט ולהשתמש בו כמלווה לאימאג'ים ותוכן קולנועי, תוהים על טיבו ובונים אותו מחדש. כל מה שנחוץ הוא זוג אוזניים סקרניות ורצון ליצירה עצמאית.
תולדות האמנות במבט עכשווי
הקורס עוקב אחרי ההיסטוריה של האמנות משחר בריאת הייצוג ועד האמנות העכשווית דרך תחומי עניין ומוטיבציות ליצירה, יצירות מופת ואמנים מרכזיים. הכרת עמדות ומכנזמים אמנותיים, שמלווים אותנו עד היום כמו גם כאלו שנעלמו מבמת האמנות וברור מה מקומה של האמנות העכשווית אל מול אלו.
תולדות הצילום
ההיסטוריה האנושית כפי שהיא נחוות מבעד ליצוגיה הויזואלים ב-180 השנים האחרונות. ההיסטוריה החבויה באלבומי המשפחה, בארכיוני המשטרה, במחסניהם של מוזיאונים לטבע, לאנתרופולוגיה וכמובן לאמנות ואומנות. הקורס פורס גישות שונות, תוך הצפת שאלות מרכזיות בנוגע ליחסיהם המורכבים של הצילום והאמנות, לשינויי המרחב והזמן בעקבות המצאת המדיום החדש וליחסים פוליטיים ומגדריים המשתקפים מבעד לייצוג הצילומי.

סגל המרצים

המסלול ללימודי פיסול

142201709854c2424a8d398750564-min

יעקב דורצ'ין

מנהל אמנותי

142191693754c0bb0966523499008-min

מקס גורביץ'

רישום קונסטרוקטיבי

אנשי צוות נוספים

20151228_115328_resized
20151125_101148_resized_1
20151125_101204_resized_1
20151228_115401_resized
עבודות נוספות

צור קשר

רחוב המדע 14 איזור תעשיה הרצליה

כל הזכויות שמורות לבסיס לאמנות ותרבות
CREATED BY FIRMA & Compie. בסיס לאמנות ותרבות בסיס לאמנות ותרבות

רוצה לדעת עוד?

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור