מסיבת פרידה של גלריה גורדון

חדשות השבוע 22/5/18

זמן קריאה: 2:44 דקות

חדשות השבוע 22/5/18

גורדון ואלון שגב עוברים לדרום הרחוק
גלריה גורדון הודיעה על תערוכה פרידה מהחלל המיתולוגי בבן יהודה, לקראת פתיחת גלריה נוספת ברח׳ הזרם 5 - היכן שנמצא כבר חלל תצוגה נוסף של הגלריה. מה שלא כתוב בהזמנה החגיגית הוא שגלריה נוספת מצטרפת אל גלריה גורדון ותיפתח ממש ממש בצמוד לה, באותו הבנין, וזו הגלריה של אלון שגב, שעובר אף הוא ממשכנו ברוטשילד.
הפעם האחרונה שהיתה תזוזה משמעותית של קבוצת גלריות לאזור דרום תל אביב, היתה לקרית המלאכה. המעבר של גלריה רוזנפלד, שהתקיים ב-2009, היה מעין נקודת ציון, ועם השנים נוספו במקום עוד ועוד גלריות וחללי אמנות. אמנם המעבר הזה, כמו שקורה בערים הגדולות בעולם, היה אמור להרים את האזור כולו מבחינת נדל״ן ותרבות, ולהעלות את ערך המקום. המקום אכן הפך למוקד תרבותי אך גם לאתר של זנות והזנחה, רחוק מאוד מלהיות אטרקטיבי. עכשיו נראה כי המעבר של שתי הגלריות הגדולות לדרום המרוחק יותר, הוא עוד נקודת ציון לשינויים בפריסת הגלריות בתל אביב, וסביר להניח שבעקבותיהן יפתחו שם עוד ועוד חללים.

מסיבת פרידה של גלריה גורדון Screen Shot 2018-05-22 at 9



כריסטיאן בולטנסקי במוזיאון ישראל
תערוכה חדשה לאמן החשוב כריסטיאן בולטנסקי וכבר התיאור בהודעה לעיתונות מעלה את רף הציפיות: תערוכה רחבת יריעה המזמנת חוויה חזותית ורגשית עמוקה, שראשיתה אפלה וסופה אור וגאולה. התערוכה בנויה כמסלול, בו המבקרים עוברים בין יצירות רבות ומסעירות משלושים שנות יצירה: בכניסה לתערוכה מוצב שעון עצר דיגיטאלי שסופר ללא הפסק את השניות מרגע הולדתו של האמן, הקרנת וידאו עצומה בשם "נשמות קטנות" ובה מופיעים 300 פעמוני רוח יפניים שהוצבו על רקע נופי ים המלח ערוכים לפי מפת הכוכבים בליל הולדתו של האמן, צילומי עיניים מודפסים על וילונות רפאים, ועד להר מוזהב בגובה 5 מטרים המצופה כולו שמיכות מילוט מנצנצות. כמו כן המבקרים יוכלו למצוא את עצמם בתערוכה בספריה גדולה של ספרי טלפון מתקופות שונות בישראל ואף להקליט את פעימות הלב שלהם ולצרף אותן לארכיון פעימות הלב של בולטנסקי המקיף מאות אלפי בני אדם שביקרו בתערוכותיו ברחבי העולם. מה עוד נותר מלבד לחכות בקוצר רוח עד לפתיחה ב-1.6?

 

Boltanski, Christian, Detective, 1988-9 Boltanski, Christian, Detective, 1988-9   הארכיונים , דטקטיב, 1989-1988_preview



מת אמן ה״אהבה״
 
אין אחד שלא מכיר את פסלי ה- Love האיקוניים של רוברט אינדיאנה, שמת השבוע בגיל 89 בביתו במיין, ארה״ב. ה-Love הפך עם השנים גם למרצ׳נדייז האולטימטיבי, כלומר קיבל גרסאות מגוונות, כמחזיק מפתחות, עגילים, תליונים, פסלונים, מחזיקי ספרים וכו׳ וכו׳. אינדיאנה ציין בעבר כי המעבר שלו למיין היה ״הוצאה לגלות מעולם האמנות״ לאחר שהגיש דחוי על ידי עולם האמנות הניו יורקי. ב-2012 נערכה לו רטרספקטיבה במוזיאון הוויטני, שבטח היטיבה את הרגשתו.  
 

Screen Shot 2018-05-22 at 10
רוברט אינדיאנה, Love. ויש גם גרסה ישראלית במוזיאון ישראל (צילום יריב טלמור) 1200px-Ahava
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
s
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות

כל הזכויות שמורות לבסיס לאמנות ותרבות
CREATED BY FIRMA & Compie. בסיס לאמנות ותרבות בסיס לאמנות ותרבות

רוצה לדעת עוד?

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור