המיצב של סאהר מיעארי שהוצג במוזיאון חיפה

חדשות השבוע 3/2/20

זמן קריאה: 2:50 דקות

חדשות השבוע

תערוכה מעבודותיו של ג׳ף קונס – האמן האמריקאי המצליח - תיפתח ב-10.3 במוזיאון תל אביב. קונס יגיע לראשונה לארץ להשתתף בפתיחה. התערוכה ״ערך מוחלט״ כוללת עבודות נבחרות ומוכרות מאוסף מוגרבי, בהן ״קופים״, ״הענק הירוק״ ו״דב ושוטר״. קונס נחשב לאמן החי שעבודותיו הן היקרות בהיסטוריה, והוא שובר שיאי מכירות של יצירות אמנות ושל מספרי מבקרים במוזיאונים הגדולים בעולם. עבודותיו מוגדרות כ״ניאו פופ״ והן מתכתבות עם תרבות ההמונים ותרבות הצריכה. קונס הוא גם אחד האמנים שאוהב לקחת את מושגי הפוסטמודרניזם כמו ציטוט וניכוס עד הקצה – וכבר כמה פעמים הואשם בפגיעה בזכויות יוצרים של אמנים אחרים ואף הפסיד. אחרי תערוכות שוברות קופות שהיו במוזיאון תל אביב כמו זו של לואיז בורז׳ואה ו״זמנים מודרניים״, יהיה מעניין לראות כמה מבקרים ומבקרות יביא האמן המפורסם. אוצר: דורון רבינא. אוצרת משנה: שחר מולכו.
 

 

ג׳ף קונס (צילום: כריס פאנינג). Jeff Koons - Photo- Chris Fanning
דב ושוטר. 1988 Bear and Policeman, 1988 © Jeff Koons



האם האמנית  זינב סדירה תומכת ב- BDS?

האמנית זינב סדירה (Zineb Sedira), שנבחרה לייצא את צרפת בביאנלה בונציה ב-2021, מואשמת בתמיכה בארגון ה-BDS. סדירה, שנולדה בצרפת להורים אלג׳ראים, דוחה את האשמות וטוענת כי הן מבוססות על אי הבנה. בשבת האחרונה, זמן קצר לאחר ההודעה על בחירתה לייצג את צרפת, שלחה ז׳קלין פרידמן, ראש ISART (קבוצה שתומרת בחילופי אמנים בין צרפת לישראל) מכתב לשר התרבות הצרפתי ובו היא טוענת כי סדירה הוציאה את עבודתה מהביאנלה הים תיכונית שהתקיימה בסחנין ב-2017 בעקבות לחץ של ה-BDS. ״ההחלטה השנויה במחלוקת הזו אינה עולה בקנה אחד עם ההיגיון של איכות ואוניברסליות שמצופים מהביתן הצרפתי בביאנלה בוונציה", כתבה פרידמן. זמן קצר לאחר מכן שלחה האמנית הצהרה לסוכנות הידיעות הצרפתית שבו היא מכחישה את הטענות. ״מעולם לא הצטרפתי לארגון הזה, מעולם לא ערכתי היכרות עם התנועה הזו. אני גם מגנה בתוקף כל חרם ומתנגדת ל- BDS ולכל חרם עולמי שיש לו השפעה משתקת על נשים וגברים שרוצים לחיות בשלום", אמרה. המשך יבוא...

צילום מסך 2020
זינב סדירה מוגדל



תערוכה בתגובה לגזענות. האם זה מספיק?

במדרשה לאמנות בבית ברל מוצגת בימים אלו התערוכה ״טרופיקל היט״ של האמן סאהר מיעארי כתגובה לגזענות של מוזיאון הכט, שביטל שיח גלריה עם האמן על רקע היותו ׳אמן פלסטיני׳. ״הצגת עבודותיו במדרשה מביעה סולדיריות ותמיכה במעמדו כאמן״, יצאה הודעה מטעם המדרשה.
כזכור, לפני כשלושה שבועות ביטלה שונית נטר-מרמלשטיין, מנהלת ואוצרת מוזיאון הכט, את השיח עם האמן בגלל מוצאו. ״מתוך ניסיון העבר, הקרן לא תאפשר קיום שיח הגלריה לאמן פלסטיני במוזיאון", כתבה במכתב לד"ר יוחאי רוזן, ראש החוג לתולדות האמנות באוניברסיטת חיפה, שבמסגרתו השיח היה אמור להתקיים.
אוניברסיטת חיפה, שמוזיאון הכט נמצא בבעלותה, יצאה בהודעה לפני כשבועיים שהיא רואה בחומרה רבה התנהלות זו וכי היא מתכוונת לקיים בירור מעמיק בנושא. מאז לא נשמע דבר ולא קרה דבר. 

המיצב של סאהר מיעארי שהוצג במוזיאון חיפה חדשות
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
s
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות

כל הזכויות שמורות לבסיס לאמנות ותרבות
CREATED BY FIRMA & Compie. בסיס לאמנות ותרבות בסיס לאמנות ותרבות

רוצה לדעת עוד?

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור