Brothers Of Light. צילום גילי לוינסון

חדשות השבוע 30/12/19

זמן קריאה: 2:43 דקות

חדשות האמנות
 
מחאה אמנותית מפתיעה, מוזיאון פופ אפ מכה שנית ומוזיאונים נדרשים לבדוק ציורים מזויפים של גויה
 
 
פעולת מחאה אמנותית נגד סגירת גלריה ברבור
 
שוב גלריה ברבור הירושלמית בכותרות: לאחר שנודע כי עיריית ירושלים מתכוונת לסגור את הגלריה ולהקים על שטחה גן ילדים, נקבעה למחר 31.12 בשעה 17:30 הפגנה נגד סגירת הגלריה. ההפגנה תתקיים מול אולם מועצת עיריית ירושלים כשהרעיון מקורי למדי: המגיעים מתבקשים להביא כלי רישום ונייר ומוזמנים ו״לרשום את המליאה מבפנים ומבחוץ, להתבונן יחד במקבלי ההחלטות, להציג את נקודת מבטנו ולייצר יחד דוקומנט של המתרחש״. הרישומים יוצגו לאחר מכן בתערוכה אינטרנטית. מקום המפגש ליד הבמה של כיכר ספרא.

קריאה לפעולה אמנותית ‎⁨ברבור בעירייה⁩



מוזיאון פופ אפ תל אביב יוצא לדרך. שוב

המיזם המצליח של יערה זקס בשיתוף חברת ״אנשי העיר״ מתקיים שוב בבניין המיועד לפינוי בינוי והפעם בקצנלסון 7, בתל אביב. בבנין בן 4 הקומות ו-15 הדירות יוצגו בתאריכים 1-6.1 עבודות של מאה אמנים מתחומי אמנות הרחוב, גרפיטי, ציירים, מאיירים, מעצביים גרפיים, ארט דירקטורים, מעצבי תפאורה, אמני מיצבים ומיצגים אמנותיים. לאירוע הראשון, שהתקיים באפריל השנה ברח׳ קליי 18, הגיעו 22 אלף איש במשך חמישה ימים. גם הפעם הכניסה חופשית ומומלץ מאוד להגיע.
 

Brothers Of Light. צילום גילי לוינסון Brothers Of Light_מתוך מוזיאון פופ אפ תל אביב_קרדיט צילום גילי לוינסון



מוזיאונים! בידקו את גויה שברשותכם

ג׳ולייט וילסון-בארו (Juliet Wilson-Bareau), היסטוריונית אמנות ומומחית לגויה, מתריעה בפני כל מי שמחזיק יצירות של גויה ובמיוחד מוזיאונים, לבדוק מחדש את מקוריותן. וילסון-בארו אמרה ל-guardian כי עשרות ציורים שיוחסו לגויה הם בעצם מעשה ידיהם של האסיסטנטים שלו. עוד ציינה כי היא רואה  לעתים קרובות בתי מכירות וסוחרים שמוכרים ציורים אותם הם מייחסים לגויה בזמן שהיא משוכנעת שהם לא נוצרו על ידו. ״אנחנו מודעים לבעייתיות כבר הרבה שנים, כמעט כל מוזיאון שיש לו גויה יש לו גם גויה בעייתי. הם נפוצים מאוד. חלקם מזויפים באופן ברור למדי ורבים נוצרו בידי האסיסטנטים שלו״.
 

״Las majas en el balcón״. עותק שצויר על ידי Asensio Julià, האסיסטנט של גויה 2500



נוכחות נשית

מחקרים רבים מתפרסמים לאחרונה אודות מעמדן של אמניות נשים בשדה האמנות, באיזה אופן יש להן נוכחות רבה יותר, אם בכלל, ואיזה אחריות יש לאוצרות ומנהלות מוזיאונים. נושא זה גם יעמוד במרכזו של יום העיון ״נוכחות נשית״ שיזמה עידית עמיחי בבית לאמנות ישראלית ויתקיים ב-13.1. ביאטריס פון בורמן, אוצרת אמנות מודרנית במוזיאון סטדליק, אמסטרדם, תדבר על ״התמקדות באמניות נשים משרלוט סלומון ועד רותי הלביץ כהן״, רותי אופק תדבר על הגישה הנשית בתערוכות במוזיאון בתפן והאמנית רותי הלביץ כהן תדבר על תערוכתה "אהובתי" המוצגת בו, ד"ר איה לוריא תדבר על ״הגוף הנשי״ בתערוכות במוזיאון הרצליה. הערב יסתיים בהופעת אורח של רונה קינן.
לינק להרשמה: https://eventbuzz.co.il/lp/event/bormann
 

רותי הלביץ כהן, ⁨לאה גולדברג 1, 2019, מתוך התערוכה ״אהובתי״. צילום אלעד שריג⁩ ‎⁨לאה גולדברג 1, אהובתי, 2019,  טכניקה מעורבת על נייר, 30 X 42  - צילום אלעד שריג⁩
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
s
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות

כל הזכויות שמורות לבסיס לאמנות ותרבות
CREATED BY FIRMA & Compie. בסיס לאמנות ותרבות בסיס לאמנות ותרבות

רוצה לדעת עוד?

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור