מימין עבודה של גילי רומן. משמאל עבודה של רעות פרסטר

מהנעשה בשטח / דנה גילרמן 25/1/18

זמן קריאה: 2:37 דקות

מהנעשה בשטח / דנה גילרמן 
 


התערוכה הכי טובה לטעמי שמוצגת עכשיו במוזיאון פתח תקווה - ומעט נחבאת אל הכלים (קומה 2 בבית יד לבנים) – היא ״עבודת צוות״ של צוות ההדרכה של המוזיאון. צוות זה מורכב מאמנים ומאמניות פעילים, שבדרך כלל פועלים מאחורי הקלעים: אבשלום סולימן, גילי רומן, דני רוזנברג, יפעת גלעדי, נטלי איילון, צאלה גרינברג, שירה טבצ׳ניק, ורעות פרסטר, שמנהלת את מחלקת החינוך.
חומרי הגלם של המציגים הם כמובן חומרי היומיום שלהם – המוזיאון, מבקריו, יצירות האמנות המוצגות ופעולת התיווך, שהיא בעצם לב העניין. מעניין לחשוב על כך שעבודתם היא דיבור תדיר על אמנים ואמניות אחרים ולא סתם, אלא ממש מהעולם שלהם, העכשווי, חברים וחברות, מרצים ומרצות, קולגות, ועכשיו הם נמצאים תחת הספוט וגם פה – הם מתווכים את מעשה החינוך לאמנות, אך הפעם דרך נקודת המבט שלהם כיוצרים. כן, זה למעשה מהלך די מורכב ומתוחכם ומעט ערמומי והם עושים אותו נהדר. 

מימין עבודה של גילי רומן. משמאל עבודה של רעות פרסטר מהנעשה בשטח

למשל, רעות פרסטר מציגה את המהפך הטכנולוגי בלימוד על אמנות דרך אובייקט שמורכב מעשרות שקופיות שעד לא מזמן שימשו כחומר הלימוד העיקרי של המחלקה לחינוך ועתה אין בהם צורך. חוסר ההיררכיה בין השקופיות השונות פורע גם את ההיררכיה הפוליטית של שדה האמנות עצמו. שירה טבצ׳ניק מציגה עבודת וידיאו שבה היא מבקשת מעמיתיה במוזיאון להדריך מבקרים דמיוניים בתערוכה, להסביר להם מה זו אמנות עכשווית ואיך מתנהגים במוזיאון. כל זה כשהם עומדים לבד על במה ריקה. בשלב זה אתם יכולים לדמיין לעצמכם שמדובר בהצגה על גבול הסטנד אפ לעתים. אבל לא רק. בחוכמה רבה היא חושפת את הקודים של עולם האמנות, את האופן שבו הוא מבנה את עצמו כדבר מה אחר, ואת העובדה שבסך הכל זו הצגה.

יצירות מוגמרות בפייטים IMG_20180124_114627

 ויש עוד הרבה עבודות מקסימות אבל זו שהקסימה אותי יותר מכל היא חנות המוזיאון הקטנה שיצרה גילי רומן, ובה ערכות יצירה לילדים, של עבודות שהוצגו במוזיאון. בסטנד המסתובב אפשר למצוא ערכות יצירה, ״אמנות בפייטים״, לעבודות של מיכה אולמן, לארי אברמסון, אליהו אריק בוקובזה, רוני וייס ורפאל לוזאנו המר. לצד זה מוצגים המוצרים המוכנים. כמובן שרומן לא המציאה דבר: ערכות שכאלה ליצירות של אמנים בינלאומיים ניתנים לרכישה בכל מקום בעולם. ובישראל? מישהו מהקהל הרחב מכיר את השמות האלו? האם אברמסון בפייטים היה מביס את אלזה בפייטים? הלוואי שיום יבוא והאמנות הישראלית תהיה מספיק מוכרת ואהודה כדי שאיזשהו יצרן יחשוב ששווה להפוך את זה למוצר להמונים.
 

תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
s
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות

כל הזכויות שמורות לבסיס לאמנות ותרבות
CREATED BY FIRMA & Compie. בסיס לאמנות ותרבות בסיס לאמנות ותרבות

רוצה לדעת עוד?

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור