השבוע בעולם האמנות / דבי לוזיה 1/6/16

זמן קריאה : 2:57 דקות
השבוע בעולם האמנות / דבי לוזיה 1/6/16
הפירמידה הנעלמת
מי שלא אוהב את הפירמידה ברחבת הלובר יהיה מאושר לראות שהיא פשוט... נעלמה! אבל רק באופן זמני, והודות ליצירתו של האמן הצרפתי JR, שכיסה אותה בצילום שחור לבן של הבניין מאחוריה.
למרות תדמיתו הארכאית, הלובר הוא המוזיאון הכי פופולרי בעולם, ובשנה האחרונה ביקרו בו 8.6 מיליון איש. יחד עם זאת, מעניין לעקוב אחרי המהלכים שהמוזיאון עושה כדי למשוך קהל חדש - ובמיוחד כדי להחזיר מבקרים שביקרו פעם אחת, ראו את המונה ליזה וסימנו וי.
JR למשל, הוא אמן רחוב, שעשה פרויקטים בכל העולם. ושיתוף הפעולה של הלובר אתו מחבר בין תרבות הרחוב לבין מסורת האשליה העתיקה של תולדות האמנות, בפרויקט שהוא גם אטרקטיבי וגם מתוחכם.
לידיעת הנוסעים לפריז, הפירמידה תישאר מכוסה עד 27 ביוני.
הפרמידה הנעלמת דבי לוזיה
הרמוניה
מריקו מורי היא אמנית יפאנית רב תחומית המתעניינת בחיבור בין עבר להווה, בין תרבות המזרח למערב וכעת, בין אמנות לטבע. עתה היא עושה את "Primal rythm", פרויקט שאפתני מאוד ליצירת שישה מיצבים ברחבי העולם. את חלקו השני מורי תחנוך לקראת פתיחת המשחקים האולימפיים בריו. שם היצירה הוא One with nature הוא וזה למעשה חישוק ענק בקוטר 6 מטרים שיוצב באופן קבוע מעל מפל מים בפארק לאומי ליד ריו.  תזוזת השמש בשמים תשנה את הצבעים המשתקפים בחישוק וביום הקצר בשנה השמש תהיה בדיוק במרכזו.
העבודה הראשונה בסדרה נמצאת על אי קטן ביפאן. הנה וידאו על הפרוייקט בקולה המהפנט של מורי. 


בקצב החיפושית
מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון מקדיש את עונת הקיץ לנושא מפתיע - הנדסה. התערוכה המרכזית ״להנדס את העולם״ תוקדש למהנדס ההולנדי אובה ארופ (1895-1988) שנחשב לגדול המהנדסים של המאה ה-20. הרעיון הוא להביא את הגיבורים האלמונים מאחורי הפרויקטים האדריכליים הגדולים אל קדמת הבמה. התערוכה תיפתח רק ב-18 ביוני אבל בינתיים אפשר ליהנות מפרויקט אחר בגן המוזיאון: קבוצה של מהנדסים ואדריכלים משטוטגארט קיבלה השראה מהאופן שבו חיפושית האליטרה טווה את קוריה. אחרי ניתוח מבנה הקורים, הצוות יצר רובוט שטווה סיבים על בסיסי מתכת באותו מבנה. הרובוט ימשיך לטוות קורים עד נובמבר. 
תערוכת מדע דבי לוזיה
הגבול הדק בין אמנות ללא אמנות
נער בן 17 שביקר השבוע במומה בסן פרנסיסקו החליט לבדוק את גבולות האמנות. הוא וחבריו הניחו זוג משקפיים על הרצפה וחיכו לראות מה יהיו התגובות. תוך שניות אנשים החלו להתקהל סביב ה״מוצג״. לא מפתיע שרבים חשבו שמדובר ביצירת אמנות, הרי גבריאל אורוסקו כבר שם קופסת נעליים ריקה על רצפת התערוכה שלו בטייט. מאז המשתנה של דושאן המושגים אכן השתנו, רק שאז לא היה טוויטר.... מאז שהנער העלה את התמונות הן הפכו ויראליות: עם 56 אלף שיתופים ו59 אלף לייקים, נכון לעכשיו.
המשקפיים דבי לוזיה
דבי לוזיה, דור שני בגלריה שטרן, היא גם חוקרת תרבות ומחברת הספר "מדוע הפסיקה המונה ליזה לחייך", המנתח את עולם האמנות העכשווי.

טקסט זה לקוח מתוך מדור שבועי שנשלח במייל בכל יום שישי לאלפי מנויים.

להצטרפות לרשימת הדיוור לחץ כאן.
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור