לימודי פיסול

שגיאה, יש לוודא כי כל השדות מלאים ונכונים
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.

המסלול לפיסול הוא הותיק ביותר בבית ספר בסיס. המסלול הוקם ונוהל ע"י דוד זונדלוביץ', מייסד בית הספר משנת 1993 עד לשנת 2014, וכעת מנוהל ע"י פרופסור יעקב דורצ'ין – חתן פרס ישראל לאמנות פלסטית.

 שילובים ועוד – הקורסים הטכנולוגיים מתרכזים בהכרת חומרים, התנסות בעיבודם בדרכי טיפול מסורתיות, ועל פי הדרכים העכשוויות לכך. 

בסיס רב ממדי סביב הקורסים בפיסול קיימת מעטפת של קורסים משלימים המעניקים עומק מקצועי. קורס רישום קונסטרוקטיבי המכין את התלמיד ליכולת רישום
גופים תלת ממדיים, גיאומטריים ואורגניים, מיומנות הדרושה לפסל
לשם המחשת רעיונותיו לעצמו או לזולת. קורס קומפוזיציה אנליטית המפתח את ראיית המרחב ואת ניתוח יחסי הגומלין של מרכיבי היצירה. קורסים בשירה, מוזיקה, חשיבה דיגיטאלית ועוד, המרחיבים את
היריעה אל מושגים משותפים לאמנות הפלסטית ולאמנויות אחרות. קורס תולדות האמנות, בגישה ייחודית לבסיס, מהווה עמוד תווך רביעי
בבניית דרך הלימוד של הפסל הצעיר.

ייחודו של מסלול הפיסול בבסיס הוא בראייה הכוללת של הפיסול כמקצוע הנסמך על ארבעה יסודות: הבנת חלל, חקר חומרים, מיומנות בתהליכים, וידע רחב בתולדות האמנות. שלושת עמודי התווך הראשונים מתפתחים בעשייה חוזרת ומשתכללת, שלבי לימוד אותם לא ניתן לקצר. לכן, בסיס שם דגש על עבודה מרובה בסדנאות,על לימוד
איטי ויסודי, תוך כדי ניסוי וטעייה, חיפוש וניתוח.

בסיס לפיסול יסודות הפיסול נלמדים בשנתיים הראשונות של המסלול בשני קורסי יסוד מקבילים, אצל מורים שגישתם שונה, ובמספר קורסים טכנולוגיים המעניקים הכרות עם חומרים וטכניקות בסיסיות: עבודה בעץ, ברזל, חומר קרמי, שעווה, אבן, ופיסול גיאומטרי. בעוד קורסי היסוד מפתחים חשיבה
תלת ממדית, קשרי תוכן, חומר וצורה, מבנה וקומפוזיציה מעשית, הקשרים,

 

  • dl_238
  • ______________¼8

בסיס להרחבת אופקים על מנת לסייע לתלמידים להפיק את המירב מהלימוד המפורט לעיל, נוצר בבסיס תחום עיוני ייחודי שמטרתו הרחבת הדעת על ידי אינטגרציה של החומר הנלמד בכל המסגרות. פעילות זו תתייחס לכל המסלולים גם יחד, תקשר ביניהן, ובינן לבין עולמות תוכן קרובים ורחוקים. תלמידי המסלול לפיסול לומדים גם קורס יסודות הציור וקורס יסודות הצילום. אלה מסייעים להם להתמצא בעולם של יצירות רב תחומיות, ולפתח חשיבה גמישה וחוצה מחיצות בין תחומים.

בסיס לדרך שלך בשנות הלימוד המתקדמות נוטה המשקל יותר ויותר אל הבחירות האישיות של התלמידים, על פי הרצון והכיוון הנבחר של כל תלמיד ובליווי צמוד והדרכה אישית של צוות המורים.
במסלול ילמדו בכירי האמנים והמרצים בעלי הישגים רבים והלימודים יתקיימו בבניין החדש בסביבת לימוד ועבודה מהמתקדמות בתחום.

הרבה ממדים, בסיס אחד

מסלול ללימודי פיסול

מסלול פיסול שנה א'

יסודות הפיסול
הקניית שלבי עבודה בתהליך יצירת הפסל, היכרות ראשונית עם מסורת הפיסול, התבוננות והפשטת הצורה, כולל יסודות של מבנה גוף האדם, ראש אדם, יחסים ועוד. יצירת פסל, על כל שלביו; החל מסקיצות, דרך דגמים, בחירת החומר המתאים וביצוע הפסל.
יסודות הפיסול
תרגילי למידה וחקירת תהליכים ונושאים פיסוליים במגוון אפשרויות ביצוע, בחומרים שונים וצורות הנובעות מקשר בין נרטיב צורה סגנונות אמנות תרבות וחומר. כמו: מגזרות נייר ופלדה, יציקות פיברגלס, הגדלת פרגמנטים, פופ אפ, מחברים סוראליסטים, תפירה,יצירת אובייקטים בקנה מידה שונים. כמו כן, הכרת עולם הפיסול העכשווי וסיורים במפעלים שונים.
טכנולוגיות פיסול
סדנאות עבודה עם מורים מקצועיים לכל אחת מהטכנולוגיות הבאות: אבן, ברזל, עץ, קרמיקה, חומרים חדשים ופיסול גיאומטרי.
יסודות הציור
מבוא לציור. חשיפה לגישות תיאורטיות מגוונות לתורת הצבע ולהדגמת התיאוריות הלכה למעשה, לימוד ופיתוח יכולת הציור בצבעי שמן, וטיפוח הדמיון והיצירתיות של הסטודנט. ההבעה הרגשית של הצבע, החוקים הפיסיקאליים של התפיסה החזותית, ההתאמה בין צורה לצבע ומבנה טונלי של הציור.
רישום / קליגרפיה
פיתוח יכולת הרישום והציור באמצעות התייחסות למיקום ולמרחב, לקו ולכתם, לצורה ולצבע, למקצב ולתנועה, לתחושה ולהבנת הקומפוזיציה. חיבור והטמעה של יסודות הרישום והציור.
קומפוזיציה
קומפוזיציה (מיחבר) היא היחסים בין האובייקטים השונים לבין עצמם ובינם לבין המסגרת או המרחב בו הם נמצאים ומהווה כלי משמעותי להעברת רעיון, תחושה או מסר. הקניית הבנה והכרות מעשית עם הכלים הדו מימדים של האמנות החזותית: קו, כתם וחלל, וליישם את תהליך המעבר מדו מימד לתלת מימד.
תוכנית רב תחומית
השלד הרעיוני הבסיסי של הקורס נשען על ספרו של הסופר איטאלו קאלווינו: Six Memos for the Next Millennium. במבט הנמתח מאופק לאופק, קלווינו מתאר בספרו- בלשון הנתמכת במיתוסים, בקטעי ספרות, שירה והגות- חמישה ערכים המייחדים את הספרות. הערכים שקאלווינו דן בהם קשורים באפשרויות האקספרסיביות, הקוגניטיביות והדמיוניות האצורות בספרות. במהלך הקורס נבחן כיצד כל אחד מהערכים מקבל ביטוי ביצירות אמנות מודרניות בדיסציפלינות השונות ובמפגש שביניהן. הערכים השונים ישמשו פריזמות דרכן ייחשף ריבוי פניו של היחס אמנות-עולם.
שירה
שירה– מאיר ויזלטיר
מוסיקה
הסאונד והטיפול בו תופס מקום מרכזי באמנויות הפלסטיות, במדיות הדיגיטליות, בקולנוע, טלוויזיה ותאטרון. עולם הסאונד פתוח לכל מי שבידו מכשיר הקלטה, טלפון סלולרי או מחשב. בקורס מתייחסים לסאונד כאל חומר פיסולי. לומדים להקליט ולהשתמש בו כמלווה לאימאג'ים ותוכן קולנועי, תוהים על טיבו ובונים אותו מחדש. כל מה שנחוץ הוא זוג אוזניים סקרניות ורצון ליצירה עצמאית.
תולדות האמנות במבט עכשווי
הקורס עוקב אחרי ההיסטוריה של האמנות משחר בריאת הייצוג ועד האמנות העכשווית דרך תחומי עניין ומוטיבציות ליצירה, יצירות מופת ואמנים מרכזיים. הכרת עמדות ומכנזמים אמנותיים, שמלווים אותנו עד היום כמו גם כאלו שנעלמו מבמת האמנות וברור מה מקומה של האמנות העכשווית אל מול אלו.
תולדות הצילום
ההיסטוריה האנושית כפי שהיא נחוות מבעד ליצוגיה הויזואלים ב-180 השנים האחרונות. ההיסטוריה החבויה באלבומי המשפחה, בארכיוני המשטרה, במחסניהם של מוזיאונים לטבע, לאנתרופולוגיה וכמובן לאמנות ואומנות. הקורס פורס גישות שונות, תוך הצפת שאלות מרכזיות בנוגע ליחסיהם המורכבים של הצילום והאמנות, לשינויי המרחב והזמן בעקבות המצאת המדיום החדש וליחסים פוליטיים ומגדריים המשתקפים מבעד לייצוג הצילומי.

סגל המרצים

המסלול ללימודי פיסול

יעקב דורצ'ין

יעקב דורצ'ין

מנהל אמנותי

מקס גורביץ'

מקס גורביץ'

רישום קונסטרוקטיבי

לאו ריי

לאו ריי

ציור וקליגרפיה

הדס רוזנברג ניר

הדס רוזנברג ניר

פיסול קרמי

אפרת קליפשטיין

אפרת קליפשטיין

מנהלת תכניות לימוד

דורון בר אדון

דורון בר אדון

פיסול גאומטרי

אירית דגני רז

אירית דגני רז

רכזת לימודים עיוניים

פיטר שטיבלמן

פיטר שטיבלמן

קומפוזיציה

צור קשר

רחוב המדע 14 איזור תעשיה הרצליה

טלפון 3184*

אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור