קוסאמה בסיאטל

השבוע בעולם האמנות / דבי לוזיה 5/7/17

זמן קריאה : 2:03 דקות
השבוע בעולם האמנות / דבי לוזיה 5/4/17
 
ועוד המלצות לאן לנסוע בקיץ
 
לונדון
בשבוע שעבר כתבתי על ביתן הקיץ של הסרפנטיין. בנוסף, נפתח השבוע פרוייקט החוצות ״פיסול בעיר״  ובו 18 פסלים המוצבים על פני מייל מרובע אחד. ביניהם גם פסל של דמיאן הירסט. כאן אפשר לקרוא על הפסלים וגם להוריד מפה עם המיקומים המדוייקים. תערוכת הפורטרייטים השנתית של הנשיונל פורטרייט גלרי נפתחה גם היא השבוע. הזוכים כבר הוכרזו וכפי שכבר כתבתי, כל הציורים הזוכים הם פורטרייטים של נשים אבל כולם צויירו על ידי גברים. הפופולריות של התערוכה הזאת כבר 38 שנה מוכיחה שיש נושאים שהם מעבר לאופנה כמו הפנים האנושיות. בטייט בריטן מיצג אור של האמן הוולשי קרית׳ וין אוונס המורכב מ- 22 ק״מ אורות ניאון. בטייט בריטן יש גם תערוכה של אמנות בריטית קווירית. אני תמיד אוהבת לעבור מטייט בריטן לטייט מודרן בסירה. שם מוצגת בין השאר תערוכה של ג׳אקומטי. חובבי הציצים יבואו על סיפוקם בתערוכה הארוטית של ליסה יוסקאבאג׳ בגלריה צווירנר. העירום הנשי של ליסה הוא בעצם פארודיה על ציורי העירום הנשי שגברים מציירים. 
פסל של שרה לוקאס, מתוך הפרויקט ״פיסול בעיר״ צילום מסך 2017
פאריז
מרחק נסיעה של שעתיים וחצי ברכבת ממתינה עיר האורות פאריז עם מבחר מרשים של תערוכות הקיץ לאוהבי האמנות הקלאסית יותר. שתי תערוכות של קאמי פיסארו מסתיימות בקרוב. התערוכה במוזיאון לוקמסבורג תסתיים בעוד שבוע ואילו זו במרמוטן הוארכה עד 16.7. בגרנד פאלה עוד אפשר להספיק את התערוכה של רודן לכבוד 1000 שנה למותו (עד 24.7). במרכז פומפודיו נפתחה השבוע הרטרוספקטיבה של דיויד הוקני שהוצגה לאחרונה בטייט בריטן. במוזיאון פיקאסו תערוכה המציגה את אחת מנשותיו אולגה פיקאסו דרך יחסיהם המשתנים. 
אולגה של פיקאסו צילום מסך 2017
 ניו יורק
בשבוע שעבר ציינתי את 34 המיצבים הציבוריים בניו יורק הקיץ. עכשיו, עם  סיום הביאנלה של מוזיאון הוויטני, ההיילייט של הקיץ הוא התערוכה של רוברט ראושנברג במומה עם 2500 עבודות ושיתופי פעולה עם חברים. במט מוצגת תערוכה של הצלם האמריקאי הנפלא אירווינג פן לרגל 100 שנה להולדתו.  חוץ מזה תמיד טוב לעשות סיבוב גלריות ולראות מה מציגים הגדולים. גאגוזיאן בצ׳לסי מציג את אנסלם קיפר. 
אירווינג פן במט צילום מסך 2017
קוסאמה מניה
אי אפשר לתאר את הטירוף שמעוררת יאיוי קוסאמה וחדרי האינסוף שלה. זה גורם לי לחוש ממש ברת מזל שהצלחתי בקיץ שעבר לראות את התערוכה שהיתה בלונדון אחרי המתנה יחסית קצרה ושהות יחסית ארוכה בתוך חדרי האינסוף (באחד מהם אפילו שהיתי לבד). עתה, בגלל התורים, אפשר לצפות לשהות של 30 שניות גג - מספיק רק לסלפי ודי. בשבוע הבא תיפתח תערוכתה במוזיאון לאמנות של סיאטל. זו אותה התערוכה שהעלתה על המפה את מוזיאון הירשהורן בוושינגטון די סי. משם היא תמשיך לנדוד. עוד תערוכה של קוסאמה בצד אחר של העולם - בסינגפור. 
בכתבה מעניינת על תופעת קוסאמה המנסה להסביר את הקסם תחת הכותרת ״אמנות בשביל עידן האינסטגרם״, טוען המחבר שתחושת ה - FOMO (החשש להחמיץ) היא המניעה את הטירוף הזה. 
 
קוסאמה בסיאטל קוסאמה
כוכבי הקיץ
השנה מתקיימת הדוקומנטה בקאסל ובאתונה וכמובן גם הביאנלה בוונציה (עד סוף נובמבר). חוץ מהאקסטרווגנזה הוונציאנית של דמיאן הירסט השבוע נפתחה בוונציה תערוכת פורטרייטים  של דיויד הוקני שכבר הוצגה בשנה שעברה ברויאל אקדמי בלונדון.
 
 
דבי לוזיה,  דור שני בגלריה שטרן, היא גם חוקרת תרבות ומחברת הספר "מדוע הפסיקה המונה ליזה לחייך", המנתח את עולם האמנות העכשווי. טקסט זה לקוח מתוך מדור שבועי שנשלח במייל בכל יום שישי לאלפי מנויים. להצטרפות לרשימת הדיוור http://www.sternart.com
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור