פסח סלבוסקי, מפת דרכים 2005-2006

חדשות השבוע 22/4/19

זמן קריאה : 2:41 דקות
חדשות השבוע
מותו של צייר, מודליאני למכירה, 4 ספרי אמנות חדשים
 

מותו של צייר

הרבה הספדים נכתבו בימים האחרונים על מותו של האמן פסח סלבוסקי בגיל 72. הבעת אהבה כזו מצד עולם האמנות היא לא ענין של מה בכך ומעידה על מעורבותו ותרומתו לדורות של אמנים ואמניות. סלבוסקי, צייר יוצא דופן, כותב מקורי על אמנות, מרצה בבצלאל, מוסיקאי (בשלישיית ״אותו עולם״), אמן של גלריה גבעון, חי ופעל בירושלים, והיה נשוי לציירת נעמי בריקמן.
הוא נולד בדטרויט, למד אמנות באוניברסיטת קולומוביה והירבה להציג תערוכות בגלריות ובמוזיאונים. לאחרונה זכה בפרס ע״ש מרדכי איש שלום מטעם בית האמנים בירושלים. ״סלבוסקי הוא אמן הניגודים״, נימקו השופטים את בחירתם. ״יצירתו הייחודית אותה פיתח במשך חמישים שנות יצירה אינה מתמסרת בקלות לקטגוריות מקובלות. יצירותיו נעות בין הפיסול לציור, בין אובייקט חסר צורה מוגדרת לציור דו ממדי מסורתי. עבודותיו מעידות על אנינות טעם, תחכום וידע אך באותה נשימה על ישירות, נאיביות ופראיות פורעת סדר״.
פסח סלבוסקי, מפת דרכים 2005-2006 צילום מסך 2019


מודליאני למכירה

במכירה של כריסטיס בניו יורק ב-13.5 יוצע למכירה פסל אבן נדיר של מודליאני המוערך בכ-40 מליון דולר. פסל דומה מאותן שנים נמכר בסותביס ב-2014 ביותר מ-70 מליון דולר. שני הפסלים האלו שייכים לקבוצה של 26 פסלי אבן שיצר האמן, ופסל זה הוא מהאחרונים שנותר בידיים פרטיות. למרות המחיר הגבוה, ציורי העירום של מודליאני עדיין נמצאים בראש רשימת רבי המכר: שני ציורי עירום של הצייר נמכרו בשנים האחרונות ב- 170 מליון דולר ו-157 מליון דולר.
 
(Tête, (circa 1911–12 CNY-Modigliani-Head-copy-683x1024


4 ספרי אמנות חדשים - 4 כותבות

ארבעה ספרים חדשים נוספו לאחרונה למדף ספרי האמנות: הספר למה הם עושים את זה לעצמם: פגיעה עצמית באמנות גוף רדיקלית״ (הוצאת הקיבוץ המאוחד) של ד״ר חנה פרוינד-שרתוק עוסק באמנות גוף רדיקלית ומציע ניתוח פילוסופי של תופעת הפגיעות העצמיות כמעשה של אמנות.
רות גולן, בספרה "חלל חלום חלון" (הוצאת רסלינג), עוסקת בקשרים בין הפסיכואנליזה לבין תחומי תרבות שונים ובוחנת את חוויית האמנות בעיקר מהמקום החווייתי הממוקם במשולש הנוצר בין היוצר, היצירה והצופה. הספר ״דור המפנה אמנות צעירה בשנות השמונים בישראל״ (הוצאת מכון בן גוריון לחקר ישראל והציונות) של ד״ר יעל גילעת עוסק במאפיינים של דור האמנים שפעל בישראל בשנות השמונים. על פי הספר זהו דור שפירק מיתוסים, דור של אמניות צעירות שפעלו בשדה גברי ודור של אמנות אנרגטית ופוליטית, ״שעבורו האמנות היתה שדה פעולה מרובה ערוצים של המצאה, מחאה והתפכחות״. הספר ״במה לגברויות״ (הוצאת האוניברסיטה הפתוחה) של ד״ר סיגל ברקאי עוסק בדמויות של חיילים ישראליים בתיאטרון.
 
למה_הם_עושים_זאת_לעצמם(2)
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור