ברבור בבית המשפט

חדשות השבוע 28/8/18

זמן קריאה : 200 דקות
חדשות השבוע
 
 
תמיכה בחופש הדיבור של גלריה ברבור

 
ביום חמישי 30.8 בשעה 10:30 כדאי לכולם להתייצב בגלריה ברבור בירושלים (רחוב שירזלי 6) ומשם לצאת למצעד מחאה לעבר בית משפט השלום בירושלים. שם, בשעה 11:00, יתקיים הדיון המכריע בעניין המשך פעילותה של הגלריה הקהילתית, שהוקמה בשכונת נחלאות ב-2005 על ידי קבוצה של בוגרי בצלאל. הסכסוך הנוכחי החל כבר לפני כשנה וחצי כשהגלריה ביקשה לארח את נציגי הארגון שוברים שתיקה ועיריית ירושלים דרשה לבטל אותו. לאחר שסורבה הכריזה על הוצאת צו סגירה לגלריה. מאז, לטענת חברי הגלריה, עיריית ירושלים עושה הכל כדי להצר את צעדיה של הגלריה, למנוע ממנה תקציבים, להתערב בתכניה, והתביעה העומדת כרגע היא בעניין זכות המקרקעין של הגלריה.
במקביל, נשלח בימים האחרונים מכתב עצומה לניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, בדרישה למשוך את התביעה ״ולהפסיק את הניסיונות החוזרים ונשנים לסוגרה!״ נכתב בעצומה. ״אנו רואים בסגירה של כל מוסד תרבות פגיעה בחופש הביטוי שהוא אבן היסוד של דמוקרטיה הרוצה גם לקיים תרבות ואמנות מגוונת, כנה, אמתית ויצירתית״. המשך יבוא
ברבור בבית המשפט ברבור


מת האמן אורי קצנשטיין
 
ביום שישי מת האמן אורי קצנשטיין, בגיל 67, אחד האמנים המעניינים שפעלו בזירה המקומית. קצנשטיין היה אמן בינתחומי שעסק במיצג, פיסול, וידיאו וסאונד. השילוב בין כל המרכיבים האלו יצר אמנות חדשנית, מעזה, מלאת המצאות ודמיון. אף כי לא היו לו ממש ממשיכי דרך, היו לו הרבה חברים, ותלמידים (בשני העשורים האחרונים לימד אמנות באוניברסיטת חיפה) שהושפעו ממנו, התייעצו איתו וגם העריצו אותו. קצנשטיין התנהל לעצמו, בדרכו. זכורות העבודות העוצמתיות שנכתבו בדמו, מכונות הסאונד האניגמתיות, פסלי הדיוקן העצמי, הכיסא דמוי צלב הקרס שהוצג במוזיאון תל אביב בתערוכתו ״חצר אחורית״ ב-2016 והקפיץ את מירי רגב. הוא עשה את מה שרצה לעשות, ויצר הרבה שיתופי פעולה: תקליט משותף עם אוהד פישוף, השתתפות באופרת הרוק ״סמארה״ ועבודה על המופע Home עם רננה רז. הוא אף פעם לא התנהל לפי זרם או מגמה אלא לפי אורי קצנשטיין. במהלך הקריירה שלו זכה במספר תארים ופרסים נחשבים, בהם פרס דיזנגוף (2017) ופרס סנדל (2014). ב-2001 ייצג את ישראל בביאנלה בונציה ואת תערוכתו האחרונה הציג מוקדם יותר השנה בגלריה חזי כהן. לאחרונה התרגש מאוד מתערוכת ענק שתוכננה להיפתח במוזיאון היהודי באמסטרדם, תערוכה שתפתח ב-29.9, בלעדיו.
 
אורי קצנשטיין 10679862_744083842326539_2629649212239719349_o


יצירה ערבית בניו יורק
 
אצלנו מציגים אמנות ערבית גנובה -  בחלל התצוגה 1:1 בתל אביב - ובניו יורק נלחמים במדיניות האנטי הגירה של הנשיא טראמפ, על ידי הצגת אמנות ערבית ויוצרים ערבים בחללי התצוגה החשובים בעיר, בהם המטרופוליטן, ומוזיאון ברוקלין. התערוכה המרכזית ״סוריה, אז והיום: סיפורי פליטים״ תיפתח במוזיאון ברוקלין ב-13.10. יוצגו בה חפצים מימי הביניים מהעיר א-רקה בסוריה לצד עבודות עכשוויות של אמנים שמגיבים למשבר הפליטים הנוכחי. במוזיאון המטרופוליטן יתקיים ב-24 באוקטובר סימפוזיון שיחקור את היחסים בין אמנות איסלמית ומופשט אוונגרדי וב-23.10 יתקיים בגוגנהיים מפגש עם האמן והחוקר הפלסתיני סמיה חלבי. מאחורי היוזמה לקיום האירועים עומד ארגון תרבותי חדש בשם Misk Art מערב הסעודית.
״Unsettled Nostalgia״, עבודה של מוחמד חאפז מסוריה, אחד המשתתפים בתערוכה במוזיאון ברוקלין DSC_6280_1000
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור