ספינת מהגרים שטבעה. כריסוף בושל, ונציה

חדשות השבוע 7/5/19

זמן קריאה : 2:32 דקות
חדשות האמנות
 

בית חולים וספינת מהגרים בונציה

התערוכה הגדולה ביותר בעולם נפתחת בסוף השבוע וכבר ונציה מתמלאה באנשי אמנות - אוצרים, אמנים, מנהלי מוזיאונים, סוחרים, אספנים ומה לא. איה בן רון הקימה בביתן הישראלי בית חולים שדה לעוולות חברתיות (אוצר אבי לובין), וסביר להניח שהרבה צופים וצופות ירצו לעבור את תהליך הריפוי שמציעה בן רון, במיוחד כנציגה של מדינה שבה יש לא מעט כאלה. אבל לא רק אצלנו, כמובן. תזכורת לזוועות המתרחשות כל יום בכל מקום היא שלד של ספינת מהגרים שבה נלכדו ומתו מאות מהגרים שיוצג בארסנלה על ידי האמן השוויצרי איסלנדי כריסטוף בושל. בושל כבר יצא סנסציה קלה בביאנלה ב-2015 כשבנה מסגד בתוך כנסיה.
ספינת מהגרים שטבעה. כריסוף בושל, ונציה ספינה


זוכות פרס דיזנגוף

פרס דיזנגוף יוענק השנה לאירית חמו ולתמר גטר. זו בחירה נהדרת בשתי אמניות מצוינות וגם משמחת שאלו שתי אמניות - דבר נדיר במחוזותינו ובכלל. הפרס בסך 18 אלף שקל יוענק לזוכות בטקס שייערך ב-18.12. ועדת הפרס כללה את דורון רבינא, האוצר הראשי של מוזיאון תל אביב, האמן נחום טבת וורוניק ענבר, נציגת האיגוד המקצועי של האמנים הפלסטיים בישראל.  ״אירית חמו מנסחת, בשלושים השנה האחרונות, קול ייחודי ועצמאי תוך שהיא משמרת ומולידה מחדש זיכרון תרבותי של אמנים מהעבר ומציעה להם הווה מחודש. לאלה היא רותמת חומרים נדיפים כמו העתקי נייר קופי או אבק, ויוצרת מבט ביקורתי על אידיאולוגיות המצויות בין יתר-יציבות לבין התפוררות וכליה״, כתבו השופטים בנימוקיהם.
על הבחירה בתמר גטר נכתב כי ״גטר מעלה על נס את הציור כפעולה ואת הגוף כמכונה פגומה המייצרת לציור קנה מידה אנושי. את העקרונות האלו היא רותמת לעיסוק ביקורתי במיתוסים של גבורה ומוות בתרבות העולמית והמקומית תוך המצאה בלתי פוסקת של אופני פעולה מקוריים ומשונים״.
 
אירית חמו, מרצבאו. אבק על פורמייקה irit


גם בלונדון מצנזרים אמנות

לא רק אצלנו מצנזרים אמנות בשם הדת (״מק ישו״ במוזיאון חיפה). בגלריה סאצ׳י בלונדון, גלריה סופר עכשווית של צארלס סאצי, אספן סופר עכשווי, כיסו השבוע שתי עבודות של האמן SKU, שכללו טקסט של השַׁהַאדָה (הכרזת האמונה האיסלאמית) בשילוב עירום נשי. הגלריה אמנם סירבה להיענות לבקשתם של מבקרים שטענו שהעבודות פוגעות בהם, אולם האמן נענה לבקשה וכיסה אותן בבד. "זה נראה פתרון מכובד שמאפשר דיון על חופש הביטוי מול הזכות שלא להיפגע", אמר האמן לסאנדיי טיימס.
 
חופש הביטוי מול הזכות שלא להיפגע flyer
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור