מארק שאגאל. סולם יעקב. צילום: חיימה אדלשטיין

חדשות השבוע 9/1/20

זמן קריאה : 2:43 דקות
חדשות השבוע
 
ציור גנוב של שאגאל מגיע לבית מכירות, באיחור רב: רשימת הזוכים בפרס השרה, ומענק מרשים לתערוכה מחקרית
 
ציור גנוב של שאגאל יוצע למכירה בתירוש בסוף החודש
הציור ״סולם יעקב״ נגנב בשנת 96 מבית המכירות גורדון ימים ספורים לפני המכירה. ב-2015 פנתה משפחה לעזבון של שאגאל במטרה לאשר מקוריות לציור שהיה ברשותם, שקיבלו בירושה. אז התגלה כי זהו הציור הגנוב. נושא הבעלות על התמונה הגיע לבית המשפט שהתבקש להכריע מי הבעלים החוקי של הציור: המשפחה שקיבלה את הציור בירושה מהאם או חברת הביטוח ששילמה בזמנו לבית המכירות את מלוא התמורה. בית המשפט פסק שחברת הביטוח וזו העבירה עתה את הציור למכירה בתירוש שתיערך ב-25.1. שאגאל נחשב לאחד הציירים היהודים הגדולים בכל הזמנים ויש ביקוש רב לעבודתו. הציור הנוכחי הוא משנות ה-70 ומחירו ההתחלתי 800 אלף שקל. מבית המכירות נמסר כי יותר מ-20 שנה לא הועמד למכירה בארץ ציור של שאגאל.
מארק שאגאל. סולם יעקב. צילום: חיימה אדלשטיין ‎⁨מארק שאגאל, סולם יעקב, 1970-1974  קרדיט צילום⁩
 

באיחור רב עד מאוד הוכרזו הזוכים בפרס משרד התרבות בתחומי האמנות הפלסטית לשנת 2019

כל אחד מהזוכים והזוכות יקבל 50 אלף שקל. בועדת השיפוט ישבו: האוצר יניב שפירא, האמן יונתן אופק והאוצרת אביטל נאור וכסלר ואלו הם חלק מנימוקיהם: מלי דה קאלו זכתה על פרויקטים העוסקים במחקר ארכיוני נשי ואימהי, חברתי וקהילתי, יונתן גולד על עיסוק במיתוס המקומי, קיבוצי, חברתי תוך שימוש בטכניקות ציור מסורתיות, אורית חפשי כהן על השילוב בין מדיומים כגון הדפס, גילוף ציור והצבה בחלל, נורית גור לביא שציוריה מהווים פרשנות עכשווית של מראה מקום באמצעות בוטניקה ארץ ישראלית, רון עמיר שמתעד בעדשתו את השוליים החברתיים בישראל, הילה טוני נבוק המחברת בין עיצוב ופיסול באמצעות פיסול ועבודתה היא שילוב בין תולדות האמנות המקומית תוך ביטוי לתרבות הצריכה, תמר ניסים נוגעת בחברתי המזרחי הביוגרפי ובשולי שבחברה הישראלית, אסתר שניידר קושרת את השיח בין תולדות האמנות למיסטיקה היהודית ומאפשרת מחשבה חדשה על חומר ורוח, פיטר יעקב מלץ על ניסוח אמירה עכשווית מקורית על תרבות, על מסורת, ועל חומר מקומי וליאת סגל המצליחה ליצור חיבורים משמעותיים בין שדות מחקריים לבין שפה חזותית.
אסתר שניידר. Shawl, 2019. מתוך תערוכתה בגלריה Raw art 80635695_2640551562664681_3666613129623633920_n


תמיכה במחקר אוצרותי

בית לאמנות ישראלית יצא בקול קורא חשוב ויוצא דופן: תמיכה במחקר אוצרותי לקראת תערוכה. זוהי יוזמה ראשונה בישראל שנועדה לאפשר לאוצרים ואוצרות להקדיש זמן למחקר ולפיתוח תזה אוצרותית – דבר שלא ממש מתאפשר ביום יום ובעבודת האוצרות השוטפת. גובה המענק 42 אלף שקל ודרישת הסף המשמעותית מהרשימה היא אישור ממוזיאון על כוונה להציג את המחקר עד סיום שנתיים מיום הגשתו.
תאריך סופי להגשה: 1.3.2020.
זמן מחקר library-580
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור