עבודה של נגה רוזנמן, מתוך התערוכה ״מילת נשים״

מהנעשה בשטח / דנה גילרמן 8.3.

זמן קריאה : 1:05 דקות
מהנעשה בשטח / דנה גילרמן 
 
יום האישה הבינלאומי הוא ממש היום, ויש הרבה התרחשויות סביבו בשדה האמנות. בניו יורק, למשל, נערך במומה האירוע Art + Feminism Wikipdia Edit-a-ton. ״בוויקפדיה יש אחוזים בודדים של עורכות ומחסור קריטי בערכים הקשורים לנשים בעולם האמנות, כאילו לינדה נוכלין ולוסי ליפארד אף פעם לא היו כאן״, מסבירה את האירוע האמנית עפרי כנעני, שחיה בניו יורק. ״לפני שלוש שנים שלושה אנשים (שתיים ואחד) החלו מרתון עריכה שמתקיים תמיד בסמוך ליום האישה הבינלאומי בו מתכנסים אנשים וכותבים, מעדכנים ערכים בוויקפדיה הקשורים לאמנות ופמניזם. האירוע תפס תאוצה מטורפת והיום מתקיימים כאלה בכ- 120 מקומות בשש יבשות״. פרטים נוספים בכתובת:
 http://art.plusfeminism.org/edit-a-thons

אחד האירועים הבולטים בארץ הוא התערוכה ״מילת נשים״ שיזמה המחלקה לאמנות במכללת סמינר הקיבוצים. השם הלקוח מתוך הטקס האכזרי הנכפה על נשים (ואולי אף משתמש בו מעט ככותרת שיווקית) עוסק בעצם במילה, בטקסט, ובודק כיצד סטודנטים וסטודנטיות לאמנות תופסים את המגדור בשפה העברית ואת הפואטיקה של נשים משוררות מהמאה ה-20 ועד היום (אוצרות: ד״ר סיגל ברקאי וד״ר הדרה שפלן-קצב). התערוכה מוצגת בגלרית ״פס,פורט״, בית ירין שחף, בית הלל 10, תל אביב. 

 
עבודה של נגה רוזנמן, מתוך התערוכה ״מילת נשים״ נגה רוזנמן למדור החדש מהנעשה בשטח
מיכל היימן היא אחת האמניות החשובות בשיח האמנותי והפמיניסטי, שבוחנת את האישה המצולמת דרך שילוב בין צילום לפסיכואנליזה, ובין צילום לטקסט. היא משלבת כיתובים מתחת לצילומי נשים – הן שצולמו על ידה והן כאלו מההיסטוריה של האמנות ושל התרבות בכלל - ובכך מייצרת מבט חדש ושאלות חדשות על מושא הצילום. שני התצלומים הבאים, שמוצגים לראווה ברחובות תל אביב, נוצרו על ידי פרסומאית חובבת אמנות ברוח עבודותיה של היימן וכמחווה לה.
מדור חדש דנה 2
מדור חדש דנה
תודה, פרטיך נשלחו בהצלחה.
אני מעוניין/ת להרשם לניוזלטר ולקבל תכנים ועדכונים בנושאי אמנות ותרבות
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור