תכנית לימודים- רשימת קורסים מעשיים

זמן קריאה: 1:13 דקות
יסודות הציור – יורי כץ
פיתוח דיסציפלינת הציור ומרכיביו. הצבע הוא המרכיב המרכזי בקורס העוסק  במשמעות הצבע, דיאלוג בין כתם לכתם, בין קו לכתם, הרמוניה, דיסהרמוניה. איזון וחוסר איזון. צבע כחומר ממשי, צבע כחומר היוצר אשליה. הקורס מתנהל כסדנא מודרכת ועוסק בלימוד טכניקות עבודה, בחירת פורמט וגודל, חומרי עבודה ושילובם.

יסודות הציור – יעקב מישורי
סקרנות וערנות. חשיפה לעולם ולסביבה משמשת כחומר גלם לעבודה. פיתוח ההבנה שהאמנות היא ממש כאן ולא בעולמות עליונים, היא נמצאת בפחי ומטמוני האשפה כמו גם בארמונות בדולח ובפסגות מושלגות.
בקורס מתנהלות שיחות פתוחות על אמנות ועל החיים. העבודה הינה חזות הכל והיא תלוית אינטואיציה הנשענת על מחשבה וידע שנצבר.

יסודות הציור – לאו ריי
מבוא לציור. חשיפה לגישות תיאורטיות מגוונות לתורת הצבע ולהדגמת התיאוריות הלכה למעשה, לימוד ופיתוח יכולת הציור בצבעי שמן, וטיפוח הדמיון והיצירתיות של הסטודנט, ההבעה הרגשית של הצבע, החוקים הפיסיקאליים של התפיסה החזותית,ההתאמה בין צורה לצבע ומבנה טונלי של הציור.

יסודות הפיסול – אולג גבריזון
הקניית שלבי עבודה בתהליך יצירת הפסל, היכרות ראשונית עם מסורת הפיסול, התבוננות והפשטת הצורה, כולל יסודות של מבנה גוף האדם, ראש אדם, יחסים ועוד. יצירת פסל, על כל שלביו; החל מסקיצות, דרך דגמים, בחירת החומר המתאים וביצוע הפסל.

רישום / קליגרפיה – לאו ריי
פיתוח יכולת הרישום והציור באמצעות התייחסות למיקום ולמרחב, לקו ולכתם, לצורה ולצבע, למקצב ולתנועה, לתחושה ולהבנת הקומפוזיציה. חיבור והטמעה של יסודות הרישום והציור.

קומפוזיציה – פיטר שטיבלמן
קומפוזיציה (מיחבר) היא היחסים בין האובייקטים השונים לבין עצמם ובינם לבין המסגרת או המרחב בו הם נמצאים ומהווה כלי משמעותי להעברת רעיון, תחושה או מסר. הקניית הבנה והכרות מעשית עם הכלים הדו מימדים של האמנות החזותית: קו, כתם וחלל, וליישם את תהליך המעבר מדו מימד לתלת מימד.
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור