תכנית לימודים - רשימת קורסים עיוניים

זמן קריאה: 1:06 דקות
תוכנית רב תחומית – ד"ר אירית דגני רז     
השלד הרעיוני הבסיסי של הקורס נשען על ספרו של הסופר איטאלו קאלווינו:
Six Memos for the Next  Millennium. במבט הנמתח מאופק לאופק, קלווינו מתאר בספרו- בלשון הנתמכת במיתוסים, בקטעי ספרות, שירה והגות- חמישה ערכים המייחדים את הספרות. הערכים שקאלווינו דן בהם קשורים באפשרויות האקספרסיביות, הקוגניטיביות והדמיוניות האצורות בספרות. במהלך הקורס נבחן כיצד כל אחד מהערכים מקבל ביטוי ביצירות אמנות מודרניות בדיסציפלינות השונות ובמפגש שביניהן. הערכים השונים ישמשו פריזמות דרכן ייחשף ריבוי פניו של היחס אמנות-עולם.
 
שירה– מאיר ויזלטיר 

מוסיקה – יוסי מרחיים
הסאונד והטיפול בו תופס מקום מרכזי באמנויות הפלסטיות, במדיות הדיגיטליות, בקולנוע, טלוויזיה ותאטרון.  עולם הסאונד פתוח לכל מי שבידו מכשיר הקלטה, טלפון סלולרי או מחשב. בקורס מתייחסים לסאונד כאל חומר פיסולי. לומדים להקליט ולהשתמש בו כמלווה לאימאג'ים ותוכן קולנועי, תוהים על טיבו ובונים אותו מחדש. כל מה שנחוץ הוא זוג אוזניים סקרניות ורצון ליצירה עצמאית.
 
תולדות האמנות במבט עכשווי – אפרת קליפשטיין     
הקורס עוקב אחרי ההיסטוריה של האמנות משחר בריאת הייצוג ועד האמנות העכשווית דרך תחומי עניין ומוטיבציות ליצירה, יצירות מופת ואמנים מרכזיים. הכרת עמדות ומכנזמים אמנותיים, שמלווים אותנו עד היום כמו גם כאלו שנעלמו מבמת האמנות וברור מה מקומה של האמנות העכשווית אל מול אלו. 
 
תולדות הצילום – מיכל בראור
ההיסטוריה האנושית כפי שהיא נחוות מבעד ליצוגיה הויזואלים ב-180 השנים האחרונות. ההיסטוריה החבויה באלבומי המשפחה, בארכיוני המשטרה, במחסניהם של מוזיאונים לטבע, לאנתרופולוגיה וכמובן לאמנות ואומנות. הקורס פורס גישות שונות, תוך הצפת שאלות מרכזיות בנוגע ליחסיהם המורכבים של הצילום והאמנות, לשינויי המרחב והזמן בעקבות המצאת המדיום החדש וליחסים פוליטיים ומגדריים המשתקפים מבעד לייצוג הצילומי.
אתר זה הינו ארכיון לפעילות בית הספר ומרכז התרבות "בסיס לאמנות ותרבות". המוסד נסגר בשנת 2020. אישור